Ben jij op zoek naar drastische levensstijl veranderingen om jouw gezondheid te boosten? Hier zijn zeven tips die je gelukkiger en gezonder laten voelen!

1. Smoothies

Meer groenten en fruit eten is een van de eenvoudigste dingen die u kunt doen om uw gezondheid te verbeteren. Uit een recent onderzoek naar voeding en dieet is echter gebleken dat, hoewel onze consumptie is toegenomen, we nog steeds gemiddeld minder dan drie porties per dag gebruiken.

Een geweldige manier om veel fruit en groenten in één keer te krijgen, is om een ​​snelle smoothie te maken. Smoothie apparaten die zich verdubbelen als reisbekers worden steeds populairder. En als je rondkijkt, kun je er een voor een heel redelijke prijs kopen.

Probeer ook niet altijd dezelfde oude ingrediënten te gebruiken. Goede vuistregel is om te gaan voor een ander gekleurd fruit en groenten in je smoothies wanneer je kunt. Ook veel bessen en superfoods zoals spinazie zijn een andere geweldige toevoeging aan een smoothie. Herinner je je ook dat bevroren fruit of groenten deel kunnen uitmaken van je dagelijkse smoothies? Het is gemakkelijk om veel bevroren fruit in de vriezer te hebben en elke ochtend een handje in je blender te gooien.

2. Lekker uitstrekken

Stijf gevoel? Verbeter jouw flexibiliteit met enkele zachte dagelijkse rekken. Cirkelende buig- en verlengingsbewegingen helpen je mobiel te blijven en je zou het een absolute regel moeten maken om uit te rekken na elke training.

Na een periode van langdurige samentrekking kunnen spieren tot twee uur nodig hebben om volledig te herstellen tot hun rustlengte. Maar slechts een paar minuten stretchen zal dit proces veel sneller laten gebeuren. Pilates en yoga zijn geweldige manieren om je uit te strekken en flexibel te blijven. Je zou dit kunnen doen in een klas of in het comfort van je eigen huis via een dvd of zelfs met een dutje.

3. Slaap is belangrijk

Ongeveer een derde van de bevolking krijgt niet genoeg slaap. Dit betekent dat we ons overdag moe en energievrij voelen en dat we functioneren onder behoren, zowel lichamelijk als geestelijk. Hoewel er geen vast aantal slaapuren bestaat dat voor iedereen werkt, denken deskundigen dat we tussen zeven en negen uur slaap per nacht nodig hebben.

Je kunt zelfs een slaapmonitor-app downloaden om dit bij jezelf te controleren. Hoe goed je slaapt weet je nooit. Misschien vindt je jouw nachten niet zo rustgevend als je dacht. Gebruik de gegevens van de app om kleine veranderingen in jouw levensstijl aan te brengen. Zoals dat je de tv een half uur voor het slapengaan uitzet of een slaapmasker draagt, zodat veranderingen in het licht geen invloed hebben op je slaap.

4. Check het label

Het is belangrijk om na te denken over wat je eet en of het goed voor je is. Maak er een gewoonte van om voedseletiketten te lezen en probeer jouw inname van bewerkte voedingsmiddelen tot een minimum te beperken. Voedingsbedrijven moeten nu gedetailleerde informatie en zelfs handige kleurcodering op hun verpakking opnemen. Er is dus geen excuus om niet te beseffen dat wat een gezonde traktatie lijkt, feitelijk veel zout of suiker bevat. Pas ook op voor transvetzuren, een bijzonder schadelijk type vet dat vaak aanwezig is in junkfood en geraffineerde verpakte producten.

5. Respecteer de zon

Het is essentieel om jezelf te beschermen tegen de schadelijke ultraviolette stralen. Vermijd tussen 11.00 en 15.00 uur in de zon te zitten. En maak er een gewoonte van om regelmatig zonnebrandolie met een beschermingsfactor van minstens 15 op je huid aan te brengen. Je hoeft niet op een strand te liggen om schade aan je eigen lichaam aan te richten. Gewoon door de stad lopen is genoeg om een ​​schadelijk effect te hebben. Uit recent onderzoek van de Royal Pharmaceutical Society is gebleken dat veel mensen de labels van zonnebrandcrème verwarrend vinden en dat veel mensen niet wisten waarvoor de SPF-beoordeling op elke fles staat. Zorg ervoor dat je de labels duidelijk leest en een zonnebrandolie koopt die maximale bescherming biedt voor jouw huidtype.

6. Onderhoud je hersenen

Tegen de tijd dat je de leeftijd van 45 hebt bereikt, verliezen je hersenen vijftigduizend cellen per dag van de hersenschors. Maar als je regelmatig jouw geest stimuleert, kan dit helpen om jouw cognitieve functie veel langer te behouden. Dus of het nu een Sudoku-puzzel is, een geheugenspel, een quiz of iets anders. Het aangaan van iets uitdagends, zoals het leren van een nieuwe taal, blijft je hersenen altijd nieuwe uitdagingen bieden. Nogmaals, er zijn veel geweldige apps en trivia-quizzen online die je geest actief houden, zelfs wanneer je lichaam rust.

7. Drink meer water

De meesten van ons, actief in het leven of niet, kunnen dagelijks wel wat meer water drinken. Zelfs lichtjes uitgedroogd worden betekent dat je traag wordt, een verminderde mentale functie hebt en een verhoogd risico op constipatie. Dus houd een fles water op je bureau in je tas of in de auto en je zult verbaasd zijn hoe vaak je er een slokje van neemt.

De dagelijks aanbevolen vochtinname is twee liter per dag, maar een deel hiervan kan afkomstig zijn van frisdrank, vruchtensap, thee en koffie. Veel mensen gebruiken tracking-apps om te controleren wat ze elke dag eten. Maak er een gewoonte van om ook jouw wateropname te registreren. Je zult snel merken of je niet genoeg drinkt. En je zult verbaasd zijn hoeveel meer je drinkt als je een bewuste poging doet om het allemaal voor jezelf bij te houden.

Lees meer nuttige tips en adviezen op ons damesblog!