Ben jij net als ik en kun je eigenlijk niet wachten tot het weer voorjaar is? De tijd dat de tuin weer in bloei komt en je weer lekker buiten kunt genieten van het zonnetje. Echt, de winter is nog niet eens begonnen en toch ben ik daar al aan toe. Dus ga ik lekker plannen zitten maken voor als ik weer in de tuin kan. Ik wil bijvoorbeeld eindelijk die lelijke schutting een keer (laten) vervangen en misschien wil ik dit jaar echt die mooie trellis met boog neerzetten. Voor al deze dingen kijk ik op Hillhouttuinhout.nl, echt een aanrader! Het voordeel van nu al kijken is dat ik precies weet hoeveel ik moet sparen om al mijn wensen te laten uitkomen.

Want de lente is de tijd van dromen

Dromen dat alle bloemen en bollen die je hebt geplant weer mooi boven de grond komen in de patronen die je hebt bedacht. Dat ze allemaal bij elkaar net zo lekker geuren als je van te voren had gehoopt. En dat die ene roos, die je nu voor het zoveelste jaar hebt teruggesnoeid nu echt een keer in bloei komt. Want weg doen… tja, dat kan altijd nog. En als de lentezon dan doorbreekt dan zie je al snel of je plannen hun vruchten hebben afgeworpen.
Hillhouttuinhout.nl

Toch nog wat te doen in de lente

Natuurlijk heb je al je bollen al geplant, daar is het nu de tijd voor. Maar ook in de lente is er weer genoeg te doen in je tuin. Want wat denk je van al het onkruid dat ineens weer tussen de tegels en in je perkjes naar boven komt? Mijn moeder zei altijd dat het pas onkruid was als je je er aan stoorde. Dat is een mooie gedachte, maar het blijft een feit dat het strijden tegen onkruid veel tijd kan kosten.

Lekker genieten van je tuin

Het is altijd slim om voor de winter je tuinmeubilair schoon en droog binnen te zetten en de kussens even te wassen. Zo kun je direct de eerste zonnestralen van de lente meepakken en hoef je niet perse eerst aan de gang. Terwijl je dan in het zonnetje zit, kun je goed overzien wat de winter met je tuin heeft gedaan en direct een plan opstellen van hoe je de problemen gaat oplossen. Maar eerst: genieten, want daar is je tuin uiteindelijk toch echt voor bedoeld.