Veel mensen denken eraan een mooie reis te gaan maken. Misschien ben je net klaar met je studie en wil je eerst levenservaring opdoen voordat je begint met werken of ben je juist toe aan aan break om jezelf te ontdekken. Het is een cliché, maar niet minder waar: door op reis te gaan kun je jezelf binnen vrij korte tijd ver ontwikkelen en kom je dingen over jezelf te weten die je op weg kunnen helpen in je toekomst. Je leert hoe je omgaat met een andere omgeving met vaak een nieuwe cultuur, taal en andere mensen om je heen. Het is dan ook voor iedereen aan te raden om deze uitdaging op te zoeken. Op een reis ontmoet je ook heel veel andere mensen die net als jij graag anderen willen ontmoeten en samen mooie herinneringen willen maken. Is dit nu ook jouw grote droom, dan is een goede voorbereiding wel echt nodig.

 

Waar ga je heen?

Je begint natuurlijk bij het kiezen van jouw bestemming. Bedenk goed wat je graag uit jouw reis wilt halen en wat je daarvoor nodig hebt. Ga je echt voor de ontdekking van de natuur of juist van grote steden, of een fijne combinatie van beide? De meeste populaire bestemmingen zijn ideaal om het avontuur in de natuur op te zoeken en reisgenoten te ontmoeten in steden, ze zijn dan ook niet voor niets zo populair. Aan de hand van je bestemming kun je een lijst maken met alle spullen die je mee moet nemen. Dat kan nog best een flinke klus zijn, omdat je vaak wel veel nodig hebt maar niet veel ruimte hebt. Je zult een aantal dingen moeten schrappen, dat fancy jurkje kun je misschien maar beter thuislaten. Wil je toch een net kledingstuk mee, kies dan voor strijkvrije overhemden. Niet op zoek naar een strijkbout in een vreemd land en er toch netjes uit zien, ideaal!

 

Op eigen houtje of georganiseerd?

Altijd al voor ogen gehad om op eigen houtje een reis te gaan maken? Er zitten veel voordelen aan, zo zit je nergens aan vast en kun je jouw reis helemaal zelf invullen. Je bent op jezelf aangewezen waardoor je jezelf ook echt leert kennen. Toch is een georganiseerde reis ook erg leuk. Je weet dan in ieder geval zeker dat je de mooiste plekken ontdekt en je hoeft niet na te denken over bijvoorbeeld vervoer. Zo kun je volop genieten van andere dingen. Online vind je verschillende georganiseerde reizen die je voor een bepaalde periode kunt boeken. Je kunt ook beginnen met een georganiseerde reis en daarna je eigen route uitstippelen.